Septembrie 2012 / Nr. 7

Editorial
Thu
13
Sep

Cum trebuie consiliate femeile în privința managementului greutății corporale în perioada sarcinii?

Image: 

Înainte de-a abandona intervențiile ce includ practicarea unei activități fizice este necesară o mai bună înțelegere a elementelor ce împiedică modificarea comportamentului legat de dietă și de mișcare, în cazul femeilor cu un indice de masă corporală diferit în perioada pre-sarcină.

Thu
13
Sep

Imunizarea antigripală în timpul sarcinii

Image: 

Ca urmare a pandemiei provocate de virusul gripal A/H1N1 2009, în numeroase regiuni ale globului a fost recomandată imunizarea universală a femeilor însărcinate împotriva gripei sezoniere.1-3

Thu
13
Sep

Abuzurile severe din unitățile de asistență medicală, cu privire la drepturile omului

Image: 

Doctorii ar trebui să aibă o percepție clară asupra noțiunii de tortură, ca să evite complicitatea

Thu
20
Sep

Îngrijirea personalizată și genomul

Următoarea etapă în orientarea investigațiilor genomice ar putea fi tilizarea antecedentelor familiale

Thu
20
Sep

Managementul medical în cazul împătimiților de jocuri de noroc care au probleme

Image: 

Noile ghiduri, binevenite, arată cât de limitat este cuantumul actual al datelor utilizate pentru orientarea screeningului și a tratamentului

Cercetare
Thu
27
Sep

Articole Cercetare Septembrie

In acest articol gasiti toate subpunctele din cadrul categoriei Cercetare.

Observatii
Thu
27
Sep

Sunt unii pacienţi mai egali decât alţii?

Image: 

Când ajungem la determinarea nevoii de sănătate, vârsta contează într-o anumită măsură, dar există şi alţi factori care, de obicei, contează mai mult.

Sinteze clinice
Thu
27
Sep

Articole Sinteze Clinice

1. Pneumonia asociată ventilaţiei mecanice
2.

Thu
27
Sep

Articole Sinteze Clinice

Pneumonia asociată ventilaţiei mecanice

Thu
27
Sep

Articol Sinteze Clinice

Adenocarcinomul pancreatic

Practica medicala
Thu
27
Sep

ÎNDRUMAR DE PRACTICĂ

Thu
27
Sep

UŞOR DE OMIS?

Diabetul zaharat de tip 1 apărut tardiv

Minerva
Thu
27
Sep

Un bărbat în vârstă de 73 de ani s-a prezentat la medic cu prurit tegumentar la nivelul feţei şi al gâtului, pielea fiind eritematoasă şi cu aspect solzos.

Image: 

Avea un istoric de boală respiratorie obstructivă cronică şi urma un tratament cu oxigen pe termen. Configuraţia leziunilor tegumentare corespundea exact traiectului sondei de oxigen de-a lungul feţei. Dermatita iritantă apare datorită aplicării sondei medicale direct pe piele. În cazul de faţă, aplicarea unui leucoplast hipoalergenic, pentru a minimiza efectul, a fost eficientă.

Stiri
Thu
20
Sep

Spania aplică un sistem de sănătate publică bazat pe statutul de angajat

 

Aser Garcia Rada MADRID

        În Spania, ulterior aprobării noiilegislații de către guvernul conservator al Partidului Poporului condus deMariano Rajoy, în cadrul serviciului de sănătate publică s-a decis trecerea dela acoperirea universală prin taxarea generală la finanțarea prin contribuțiide securitate socială.

        Deși noua lege implică omodificare esențială a Actului de Sănătate Generală prin care a fost înființat,în 1986, serviciul de sănătate națională al Spaniei, mecanismul legal ales deguvern a fost un decret regal, ce nu necesită dezbatere parlamentară.

Thu
27
Sep

SUA acuză 107 specialişti din domeniul medical pentru fraudarea Medicare cu facturi false în valoare de 452 de milioane $

JaniceHopkins Tanne NEW YORK

   Reprezentanţii guvernului american auacuzat 107 specialişti din domeniul medical că au înşelat Medicare, programul destat al asigurărilor pentru persoane vârstnice şi cu handicap, prin emitereaunor facturi false a căror valoare se ridică la aproape o jumătate de miliardde dolari SUA.

   Medici, asistente medicale, asistenţisociali, proprietari ai unor companii de servicii medicale, un farmacist,manageri de cabinete medicale şi persoane care recrutează pacienţi în şapte oraşedin SUA au fost acuzaţi de facturarea frauduloasă, către Medicare, a unei sumede 452 de milioane $ (280 de milioane ₤; 350 de milioane €), reprezentând contravaloareaunor servicii inutile sau care nu au fost furnizate.

Thu
27
Sep

Reţelele de socializare şi modul de abordare al cazurilor de suicid de către media sunt blamate pentru o serie de sinucideri în rândul adolescenţilor ruşi

Image: 

Site-urile media de socializare în cadrul cărora tinerii discută despre diverse modalităţi de sinucidere şi modul iresponsabil în care presa a prezentat respectivele decese au fost considerate, de către fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, răspunzătoare de rata ridicată a cazurilor de suicid în rândul tinerilor, înregistrată în urma mediatizării lor extinse. El a făcut apel la societate să trateze problema “cu maximă delicateţe”.

Subscribe to Septembrie 2012  / Nr. 7