Octombrie 2012 / Nr. 8

Editorial
Wed
17
Oct

Telemedicina și afecțiunile cronice Cele mai recente dovezi nu justifică excluderea completă, ci o investigare mai minuțioasă

Image: 

În decursul celor aproape 50 de ani de inovație în sfera telemedicinei s-au înregistrat progrese considerabile în ceea ce privește abordarea unei game largi de afecțiuni, utilizându-se în acest scop un spectru variat de tehnologii și reușindu-se obținerea unei palete ample de rezultate.

Wed
17
Oct

Dincolo de diagnostic: către problemele implicate de prezența comorbidităților multiple

Este necesar să se producă rapid mutații radicale la nivelul cercetării, al ghidurilor bazate pe dovezi și al îngrijirii medicale

Wed
17
Oct

Moartea asistată

Ann McPherson, care a murit anul trecut, era, în calitatea ei de medic de familie și scriitoare, o vajnică susținătoare a respectării doleanțelor pacienților în luarea deciziilor legate de sănătate.

Wed
24
Oct

Strategiile ce vizează optimizarea evoluției clinice pentru pacienții cu diabet

Image: 

Îmbunătățirea abilităților profesionale pentru consultație și a educației pentru automanagement are efect, dar numai pe termen scurt.

Wed
24
Oct

Prediabetul, unul din factorii determinanți ai accidentului vascular cerebral

Image: 

Numeroase studii au sugerat existența unei asocieri generale între prediabet și apariția în viitor a unui accident vascular cerebral (AVC), dar mai mulți factori potențiali de eroare (precum vârsta, obezitatea și hipertensiunea) fac imposibilă cunoașterea exactă a amplorii unei asemenea asocieri.

Wed
24
Oct

Ameliorarea sănătății vaselor: medicamentele să fie soluția?

Image: 

Ghidurile elaborate de National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE – Institutul Național pentru Sănătate și Excelență Clinică),1 cele din SUA și din Europa3 recomandă statinele pentru oamenii cu afecțiuni cardiovasculare și pentru cei pe care evaluarea individuală a probabilității apariției respectivelor boli îi încadrează în categoria cu risc major.

Stiri
Wed
24
Oct

O treime din stopurile cardiace apărute în cazul pacienților spitalizați ar fi putut să fie prevenite

Image: 

Evaluarea mai atentă a pacienților la momentul internării într-o unitate spitalicească și reacția mai promptă la debutul deteriorării stării acestora ar fi putut preveni stopurile cardiace și încercările ulterioare de resuscitare într-o treime din cazurile de atac de cord survenite în spital – este concluzia unei recente anchete.

Wed
24
Oct

Anticoagulantele sunt cauza majorității reacțiilor adverse serioase, se constată într-o analiză din SUA

Image: 

Concluzia unui raport elaborat de un grup de monitorizare și control, conform căreia medicamentele prescrise sunt ”unul dintre factorii rezultați din activități umane ce prejudiciază grav sănătatea omului”, s-a întemeiat pe analizarea bazei de date a US Food and Drug Administration (FDA) cu privire la reacțiile adverse serioase.

Wed
24
Oct

A cincea parte din pacientele cu neoplasm mamar vor avea o recădere

Image: 

Conform unui studiu britanic ale cărui rezultate au fost comunicate în cursul lunii iunie a.c., puțin peste una din cinci persoane diagnosticate cu neoplasm mamar prezintă o recădere a bolii.

Wed
24
Oct

Fixarea obiectivului de reducere cu 25%, până în 2025, a mortalității provocate de afecțiunile cronice

Anne Gulland LONDRA

           Miniștrii sănătății șialți oficiali din 194 de țări au fost de acord asupra necesității de a reducecu 25%, până în 2025, cuantumul deceselor premature datorate primelor patrudintre cele mai frecvente afecțiuni cronice.

Subscribe to Octombrie 2012  / Nr. 8