Martie 2013 / Nr. 2

Editorial
Thu
04
Apr

Prevenirea depresiei la adolescenţi

Image: 

Necesită un amplu demers de sănătate publică şi o îmbunătăţire a intervenţiilor

Thu
04
Apr

Tocoliticele: practic, sunt eficiente?

Image: 

Să lăsăm deoparte întrebarea ”care este eficace?” Încă nu ştim dacă amânarea naşterii este sigură

Thu
04
Apr

Cum se poate evita declanşarea unei crize adrenale acute

8% dintre pacienţii cu sindrom de insuficienţă corticosuprarenală au o criză adrenală în fiecare an

Thu
04
Apr

Hipnoticele non-diazepinice: sunt eficace în insomnie?

Image: 

Este imprudent să se considere că medicaţia hipnotică este unica opţiune terapeutică pentru insomnie. Este important să fie avute în vedere alte tratamente eficace, precum terapia cognitiv-comportamentală

Cercetare
Thu
04
Apr

Articole Cercetare

Eficienta hipnoticelor nebenzodiazepinice intratamentul insomniei la adult: metaanaliza a datelor transmise la Food andDrug Administration

Tania BHuedo-Medina,1 Irving Kirsch,2, 3 Jo Middlemass,4Markos Klonizakis,4

ANiroshan Siriwardena4

 

ЖEDITORIAL de Cunnington

Minerva
Thu
04
Apr

O femeie în vârstă de 28 de ani s-a prezentat la medic cu durere de coapsă apărută cu trei săpămâni în urmă, după exerciţii la sala de gimnastică, însoţită de tumefiere şi febră.

Image: 

Rezonanţamagnetică nucleară (ponderată T2) a depistat o colecţie încapsulată exinsă dela micul trohanter până la porţiunea proximală anterioară femurală. Muşchii vastus lateralis şi gluteus minimus erau tumefiaţi. Am diagnosticat piomiozită, amdrenat colecţia şi am prescris antibiotice. Cultura din puroi a evidenţiat prezenţabacteriei Staphylococcus aureus. Latinerii adulţi anterior sănătoşi, cu simptome de tumefiere la nivelulpiciorului şi febră, trebuie avută în vedere piomiozita indusă de exerciţiulfizic. Traumatismul local, inclusiv exerciţiul intens, facilitează accesulhematologic al bacteriilor la muşchiul lezat.

 

Stiri
Thu
04
Apr

Doctorii critică asistenţa medicală privată din Londra acordată în afara orelor de program

Image: 

Furnizorul Harmoni de servicii de medicină generală în afara orelor de program din sectorul privat va fi inspectat de monitorul de asistenţă medicală şi socială al Angliei în următoarele două luni, pe fondul reclamaţiilor că personalul care asigură unele ture la spitalele din nordul Londrei este atât de redus, încât asistenţa medicală oferită aici nu mai prezintă siguranţă.

Thu
04
Apr

Guvernul indian promite achiziţionarea unor formule farmaceutice de uz pediatric ale tuberculostaticelor

Guvernul indian a aprobat un nou protocol pentru tratarea tuberculozei la copii şi a declarat că va asigura achiziţionarea unor formule medicamentoase special ajustate pentru uz pediatric.

Thu
04
Apr

Materialele informative medicale sunt prea complexe, arată un sondaj

Rezultatele unui studiu, prezentate la mijlocul lui decembrie 2012, arată că aproape jumătate dintre adulţii din Anglia nu sunt capabili să înţeleagă materialele standard de informare medicală (de exemplu, instrucţiunile pentru calcularea dozelor de paracetamol la copii) într-o măsură suficient de bună pentru a le putea folosi.

Thu
04
Apr

Vieţi schimbate

Annabel Ferriman BMJ

 

Kassi Keita, în vârstă de trei ani, a fostdiagnosticat cu HIV la 18 luni de la momentul infectării. În fotografia alăturatăeste înfăţişată împreună cu mama lui, Mariam Dembele. Antiretroviralele care is-au administrat i-au schimbat viaţa: acum a început şcoala şi se joacă laolaltăcu ceilalţi copii.

Subscribe to Martie 2013  / Nr. 2