Decembrie 2014 / nr. 10

Stiri
Thu
05
Feb

OMS cere interzicerea folosirii tigaretelor electronice în spatii închise

Image: 

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a îndemnat statele lumii sa colaboreze in vederea introducerii a doua reglementari referitoare la folosirea tigaretelor electronice: interzicerea dispozitivelor în spatii închise si împiedicarea vânzarii lor catre minori.

S-a solicitat, de asemenea, aplicarea unor reguli mai stricte în privinta modului de promovare publicitara a tigaretelor electronice, precum si protejarea actualelor masuri de control al fumatului fata de ”interesele personale” din industria tutunului, care a devenit, în prezent, un jucator proeminent pe piata de profil.

Recomandarile au fost incluse într-un nou raport asupra sistemelor electronice de distribuire a nicotinei – dintre care tigaretele electronice sunt cele mai comune – unde se sustine ca reglementarea mai dura a dispozitivelor respective este în interesul sanatatii publice.

Thu
05
Feb

In urma cresterii vertiginoase a numarului de tomografii computerizate sunt solicitate noi masuri de protectie împotriva radiatiilor

Image: 

Un grup de experti a solicitat masuri suplimentare pentru protectia oamenilor împotriva expunerii la radiatii, data fiind intensificarea ”considerabila” a folosirii tomografiei computerizate (CT) in ultima vreme.

Subscribe to Decembrie 2014 / nr. 10