Sanatate publica

Fri
09
Nov

Nursingul – valul viitorului

Image: 

Medicina va fi îmbunatatita de nursele care îsi asuma o responsabilitate din ce în ce mai mare.

S-a ajuns in situatia in care publicul are mai multa incredere in nurse decat in ​​medici. Ce perspective se contureaza? Un recent raport al unui grup parlamentar a descris modul în care dezvoltarea asistentei medicale pe plan mondial ar urma nu doar sa amelioreze sanatatea, ci si sa accelereze atingerea altor doua obiective de dezvoltare durabila ale ONU: îmbunatatirea echitatii între femei si barbati si consolidarea economiei statelor.

Thu
06
Apr

DATE PUBLICE Date prea importante pentru a fi comunicate?

Image: 

Solutiile de hidroxi-etil-amidon pentru resuscitarea volemica au cazut în dizgratie în 2013, dupa ce organizatiile de reglementare europene si americane au emis avertismente serioase privind siguranta lor. Cercetatorii din mediul universitar implicati într-un studiu clinic crucial, care a precipitat o atare decadere, refuza, însa, sa-si publice datele. Este acceptabila o asemenea atitudine?

Punct de vedere prezentat de Peter Doshi

 

Fri
26
Sep

SINUCIDEREA ŞI INTERNETUL

Se ştie cã relatãrile din media despre suicid şi abordãrile fenomenului din cadrul programelor de televiziune influenţeazã comportamentul suicidar, mai ales în ceea ce priveşte alegerea metodei de concretizare a unui astfel de demers.

Subscribe to RSS - Sanatate publica