raspunsuri STUDIU DE CAZ, DIAGNOSTIC PE LOC

Studiu de caz    Efectele continue ale arsurilor

  1. Arsuri alcaline ale membrelor inferioare, bilateral, provocate de expunerea la soda caustica. Leziunea este circumferentiala si are o profunzime heterogena.
  2. Arsura implica 9% din suprafata totala a corpului. Aceasta valoare a fost obtinuta utilizand un grafic Lund and Browder (5% si 4% pe membrul drept si, respectiv, pe cel stang). Profunzimea variaza, dar mare parte din arsura (8%) se afla in dermul superficial si mediu cu 1% combinat derm profund si trans dermic complet (alb, indurat).
  3. Termala (flacara, contact, oparire), chimica, electrica, produsa de radiatii.
  4. Initial, conform algoritmului de terapie intensiva. Folosind formula parkland pentru calcularea aportului de lichide, se calculeaza suprafata totala a corpului la pasul ”E” (expunere), avand grija sa se previna hipotermia. La nevoie, administrati analgezice si vaccin antitetanic. Discutati cu unitatea pentru arsi sau cu un medic specialist. Verificati pH-ul arsurii alcaline, apoi spalati cu multa apa de la robinet, pana la neutralizarea pH-ului.

Diagnostic pe loc       Febra la un utilizator de droguri i.v.

Examenul computer tomografic arata multiple leziuni solide si cavitare, diseminate pe ambele câmpuri pulmonare, care confirma diagnosticul de emboli septici pulmonari proveniti de la o http://cialisfrance24.com endocardita infectioasa. Se observa, de asemenea, o pleurezie bilaterala si sindrom de condensare. 

 

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Traducere: 
Dr. Ioana Margineanu
Autor: 
BMJRo