Publicarea si prezentarea rezultatelor studiilor clinice

 

Întrebarea studiului Care este procentul publicarii si prezentarii rezultatelor studiilor clinice finalizate, înregistrate la ClinicalTrials.gov, în cadrul celor mai reprezentative centre medicale academice (academic medical centres – AMCs) din SUA?

Metode Utilizând baza de date Aggregate Analysis a ClinicalTrials.gov si documentarea clasica, autorii au identificat toate trialurile clinice interventionale înregistrate la ClinicalTrials.gov cu prima data de finalizare între octombrie 2007 si septembrie 2010 si avand un investigator principal afiliat unui centru medical academic din SUA. Studiul a inclus toate AMCs care aveau minimum 40 de studii clinice interventionale încheiate si înregistrate – in total, 4 347 de asemenea studii efectuate în 51 AMCs. S-a stabilit proportia studiilor care si-au diseminat rezultatele, definind ca publicare ori prezentare a rezultatelor la ClinicalTrials.gov, în ansamblu si în decursul a 24 de luni de la data încheierii studiului.

Raspunsul si http://cialisfrance24.com limitarile studiului Centrele medicale academice au raspandit rezultatele unui numar de 2 892 (66%) de studii clinice – 1 560 (36%) în primele 24 de luni de la terminarea studiului (variind intre 16% si 55% în cadrul AMCs individuale). Numai 1 245 (29%) de studii încheiate au fost publiate în decursul a doi ani de la data finalizarii, iar 547 (13%) au prezentat rezultatele la ClinicalTrials.gov. Analiza a fost restransa doar asupra studiilor încheiate pâna în septembrie 2010, ca sa permita un interval de timp adecvat pentru evaluarea publicarii si a prezentarii rezultatelor.

Ce aduce nou acest studiu În ciuda mandatului etic, a valorilor exprimate si a misiunii institutiilor academice, s-a dovedit ca AMCs au un grad accentuat de variatie si o performanta slaba în privinta diseminarii rezultatelor trialurilor clinice.

Finantare, conflicte de interese, diseminarea datelor Nu s-au primit finantari specifice ori granturi de la vreo agentie din sectoarele public, comercial ori non-profit. NRD, JSR si HMK beneficiaza de granturi de la Agency for Healthcare Research and Quality, National Institute on Aging and American Federation for Aging Research si, respectiv, National Heart, Lung, and Blood Institute. Date suplimentare sunt disponibile de la harlan.krumholz@yale.edu si Dryad Digital Repository (datadryad.org).

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 

ORIGINAL RESEARCH

Cross sectional analysis across academic medical centres

A se cita: BMJ 2016;352:i637

Gasiti articolul la: http://dx.doi.org/10.1136/bmj

Traducere: 
Dr. Rodica Chirculescu
Autor: 
Chen R, Desai NR, Ross JS si Colab.