Îmbunatatirea rezultatelor în cazurile de stop cardiac intraspitalicesc

 

CERCETARE ORIGINALA Analiza corelarii scorului de propensiune

Administrarea precoce de epinefrina (adrenalina) la pacientii care prezinta, in spital, stop cardiac cu ritm socabil initial

Andersen LW, Kurth T, Chase M si colab. pentru investigatorii registrului Get With The Guidelines-Resuscitation al American Heart Association

 

Intrebarea studiului Este epinefrina administrata precoce (adica, in decurs de doua minute dupa prima defibrilare) asociata cu supravietuirea la pacientii care prezinta in spital stop cardiac cu ritm socabil?

Metode Acesta a fost un trial observational prospectiv, ce a inclus adulti care au facut in spital stop cardiac cu un ritm socabil initial, din registrul Get With The Guidelines-Resuscitation. Expunerea a constat in epinefrina, administrata intr-un interval de timp de doua minute dupa prima defibrilare. Scorul de propensiune calculat pentru primirea epinefrinei in doua minute a inclus mai multe caracteristici ale www.buy-trusted-tablets.com pacientilor, evenimentele si spitalul. Bolnavii care au primit epinefrina fie la minutul zero, fie la unul sau doua minute dupa prima defibrilare au fost apoi corelati, in functie de valorile scorului de propensiune, cu cei carora nu li s-a dat epinefrina, desi erau expusi “riscului” de-a o primi in acelasi minut. Principala variabila a fost supravietuirea pana la data externarii din spital.

Raspunsul si limitarile studiului In total, 2 978 de pacienti au fost corelati intre ei dupa scorul de propensiune, iar grupurile au fost bine echilibrate; 1 510 (51%) dintre ei au primit epinefrina in decurs de doua minute dupa prima defibrilare, contrar actualelor ghiduri ale American Heart Association (AHA – Asociatia Americana a Inimii). In analiza corelarii scorurilor de propensiune, epinefrina administrata in doua minute dupa prima defibrilare a fost asociata cu o sansa scazuta de supravietuire (odds ratio 0,70, interval de incredere 95% 0,59–0,82; P<0,001). Principala limita a studiului de fata este protocolul observational.

Ce aduce nou prezentul studiu La pacientii care au prezentat in spital stop cardiac cu ritm socabil a fost frecventa administrarea precoce a epinefrinei dupa prima defibrilare (ceea ce este contrar ghidurilor); in plus, furnizarea ei intr-un atare moment a fost corelata cu o sansa scazuta de supravietuire.

Finantarea, conflictele de interese, comunicarea datelor Nu a existat niciun fel de finantare, iar autorii nu au conflicte de interese specifice pentru studiu. Nu sunt disponibile date suplimentare.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 

Improving outcomes from in-hospital cardiac arrest

ORIGINAL RESEARCH Propensity score matched analysis

Early administration of epinephrine (adrenaline) in patients with cardiac arrest with initial shockable rhythm in hospital

A se cita: BMJ 2016;352:i1577

Gasiti articolul la: http://dx.doi.org/10.1136/bmj.i1577

Autor: 
BMJRo