Povesti în imagini

Fotografia, realizata de Mark Bartley de la Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust, surprinde o femeie in varsta cu cifoza. Afectiunea poate determina dureri de spate si dificultati la respiratie, iar uneori necesita tratament chirurgical.

Imaginea se numara printre cele 20 de castigatoare ale competitiei Wellcome Image Awards din acest an, care sunt expuse in 11 centre stiintifice, muzee si galerii din Marea Britanie si din SUA, de la Proiectul Eden, in Cornwall, la Satrosphere, in Aberdeen, si Massachusetts Institute of Technology’s Koch Institute, situat in apropiere de Boston.

Prezentarea premiilor actualei editii i-a revenit lui Adam Rutherford, cercetator si crainic, care a facut parte din juriu. In opinia sa, ”uluitoarea abundenta a imagisticii generate de stiinta este graitoare pentru materialele informative cu privire la cercetare si ne ajuta sa intelegem concepte adesea abstracte, neavand doar rolul de a reda fiecare aspect miniatural, ci si pe acela de a furniza cunostinte despre viata, moarte, sex si boala: fundamentele artei dramatice si ale artei.”

A se vedea www.wellcomeimageawards.org/about/next-awards.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 

Telling stories with images
Citati articolul ca: BMJ 2015;350:h973

doi: http://dx.doi.org/10.1136/bmj.h973

Autor: 
Zosia Kmietowicz, THE BMJ