Medicii trebuie sa-si declare venitul integral, altfel risca sa fie anchetati

Medicii din Marea Britanie care nu si-au declarat o parte din castiguri li s-aimpus sa se prezinte la biroul de taxe pana la sfarsitul lunii martie, altfelriscand sa fie anchetati, sa primeasca amenzi mari si sa fie dati in judecata.

HMRevenue and Customs ofera doctorilor o amnistie, denumita "planul de taxe din sanatate",prin care acestia aveau obligatia sa declare, pana la 31 martie, banii castigatiin plus fata de venitul de baza. Apoi trebuie sa plateasca, pana la 30 iunie,taxele neplatite aferente castigurilor suplimentare, impreuna cu dobanda si cuo penalizare de 10%. Cei care nu se conformeaza pana la finele lunii martierisca sa fie supusi unei anchete si sa fie penalizati cu 100% din suma datorata.

MikeWells, director de risc la HM Revenue and Customs (HMRC), a spus: "Din aprilievom utiliza toate informatiile disponibile pentru a investiga medicii care nu si-audeclarat tot venitul".

PhilBerwick, director al departamentului pentru investigarea regimului de taxe alprincipalei firme de avocatura McGrigors, specializata in drept comercial siinvestigare a taxelor, a declarat ca "introducerea unei scutiri de taxe adresataexclusiv medicilor este fara precedent". El a adaugat ca "starea precara afinantelor publice si nevoia presanta de a reduce deficitul au fortat,probabil, HMRC sa-si extinda oferta".

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: 
Zosia Kmietowicz LONDRA