Din arhivele BMJ

British Medical Journal-Ediţia în limba română (BMJRo) apare din anul 1994, conţinând o selecţie din articolele originale din publicaţia englezească săptămânală.

Traducerea lor în limba română permite un acces mai larg pe plan local, creând, totodată, şi un model de referinţă pentru o publicistică medicală riguroasă şi pertinenţă. Toate articolele publicate în ediţia engleză a BMJ din ianuarie 1994 pot fi descărcate de pe site-ul http://www.bmj.com/, accesul fiind sponsorizat pentru cititorii din România. Articolele sunt disponibile în format HTML, iar multe dintre ele, şi în format PDF. Această bază de date se va extinde până la prima apariţie a BMJ din anul 1840!

Invit cititorii din România să folosească în mod extensiv baza de date pusă la dispoziţie, alături de celelalte "produse", ca BMJ Learning, BMJ Knowledge etc. În numărul de faţă al ediţiei în limba română dorim să oferim o nouă rubrică, prin care să punem la dispoziţie traduceri ale unor articole de referinţă, cu interes pentru practica medicală, în ciuda faptului că au fost publicate cu mulţi ani înainte. Se demonstrează, astfel, că BMJ este o publicaţie perenă, ce merită a fi continuu explorată şi exploatată în folosul practicii medicale de pretutindeni.

BMJRo
Traian Mihaescu
doctor, editor

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: