Q&A Mărirea penisului

Întrebare

Poate un bărbat să-şi mărească penisul?

Frank Martin student

Răspuns

Bănuiesc că întrebi despre mărirea penisului în timpul erecţiei, nu despre disfuncţiile erectile.

Este posibil să se intervină chirurgical pentru a creşte mărimea penisului în erecţie (precum şi flasc, de altfel), dar n-ar trebui ca lucrurile să fie privite cu superficialitate, pentru că nu există garanţia obţinerii rezultatului pe care-l speră persoana respectivă.

Lungimea poate fi crescută prin divizarea ligamentului suspensor penian ce leagă penisul de arcada pubiană. Pare o soluţie simplă, dar amintiţi-vă că ligamentul este acolo cu un scop anume. Divizarea lui ar permite îndepărtarea penisului de pubis, crescând lungimea (câţiva centimetri), dar modificând "unghiul" normal în erecţie. De asemenea, acest lucru nu lungeşte şi pielea, astfel că pielea pubiană din jurul penisului este, adesea, trasă peste marginea penisului, încât părul pubian creşte de la acest nivel.

O altă tehnică medicală este de a mări circumferinţa penisului prin injectarea de ţesut adipos recoltat din alte părţi. Există, însă, un risc semnificativ ca rezultatul să fie aspectul inegal, cu cocoloaşe, deci pacientul nu va fi mulţumit.

Important de reţinut este că există o variaţie naturală în ceea ce priveşte mărimea penisului, aşa cum variază înălţimea, greutatea şi alte caracteristici umane. Deci, ceea ce poate părea mic este, probabil, normal. Operaţia e plină de incertitudini în ceea ce priveşte rezultatele, la fel ca şi alte tipuri de operaţii cosmetice "inutile", oamenii au, de multe ori, aşteptări exagerate şi sunt, în consecinţă, dezamăgiţi.

Nu cred în reclamele ce pot fi găsite la sfârşitul unor publicaţii şi nici în metodele "DIY". Nu funcţionează. Am lucrat nopţi suplimentare din cauza accidentelor şi urgenţelor, încercând să repar ceea ce au stricat asemenea "eforturi"; este stânjenitor pentru pacient, iar penisul nu este niciodată mai mare, după atenuarea durerii şi a inflamaţiei.

Acest dialog a fost pus în secţiunea Q&A a bmj.com. Dacă doriţi să răspundeţi la întrebare sau să puneţi o nouă întrebare, utilizaţi link-ul de mai sus sau accesaţi http://bmj.com/q&a

Q&A Penis enlargement

BMJ 2005;330:280

Bristol Royal Infirmary, Bristol
John F Bolton
clinical fellow in urology

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Dr. Oana Darabă
Autor: