Este lansată o iniţiativă pentru schimbul de informaţii în cercetarea cancerului

National Cancer Research Institute (NCRI - Institutul Naţional de Cercetări Oncologice) din Marea Britanie a lansat o iniţiativă menită a îmbunătăţi schimbul de informaţii în domeniul studiului cancerului, prin încurajarea grupurilor de cercetare de a facilita accesul altor categorii de persoane la datele lor experimentale.

Într-un articol special din Nature (2004;438:xii), institutul şi-a anunţat intenţiile, care sunt susţinute de organizaţii internaţionale de cercetare în domeniul cancerului, inclusiv de US National Cancer Institute.

"Viziunea noastră este de a crea o cultură a schimbului de date, care să reunească oamenii de ştiinţă într-o comunitate virtuală", a afirmat profesorul Alex Markham, director executiv şi purtător de cuvânt al Cancer Research UK.

Tot conform declaraţiilor profesorului, în prezent, până la 80% din informaţiile obţinute în cursul studiilor asupra cancerului nu ajung în domeniul public.

Institutul, un grup-umbrelă, care include guvernul Marii Britanii, Cancer Research UK, The Medical Research Council şi The Wellcome Trust reprezintă o platformă informatică internaţională, care va permite accesul şi analiza datelor în contextul diferitelor discipline.

Propunerile sunt subliniate în documentul elaborat de institut, intitulat Strategic Framework for the Development of Cancer Research Informatics in the UK, care poate fi găsit la adresa www.cancerinformatics.org.uk/ documents.htm#framework

Initiative to exchange cancer research information is launched

BMJ 2004;328:728

Stephen Pincock London

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Irina Haivas studentă
Autor: