Schimbări strategice la Medicover România

Complexitatea serviciilor medicale oferite de Medicover până în prezent, în România, a impus separarea activităţii companiei pe două domenii: unul de abonamente de servicii medicale şi altul de analize şi teste disponibile în reţeaua de laboratoare proprii.

Astfel, începând cu 1 octombrie a.c., divizia Medicover s.r.l. a preluat activitatea de servicii medicale pe bază de abonamente, iar Medicover Rombel pe cea axată pe serviciile de laborator.

Domnul Virgil Ivan, promovat în funcţia de Director General Medicover Rombel, a comunicat că anul acesta, în premieră în România, divizia pe care o conduce va efectua teste de biologie moleculară şi de alergologie, iar din 2004 va realiza şi teste de toxicologie şi genetică.

În ultimii şase ani de activitate în ţara noastră, compania Medicover a dezvoltat un model de afaceri unic, prin crearea şi extinderea unei reţele de laboratoare medicale la standarde occidentale. Succesul iniţiativei locale a determinat - fapt fără precedent - preluarea modelului românesc de către reţeaua internaţională Medicover şi aplicarea lui la nivelul pieţelor din Europa Centrală şi de Est. Aşa s-a născut divizia internaţională pentru servicii de laborator, care include reţeaua de profil din România (Medicover Rombel) şi cea din Polonia (Nova Medical Polska). Noua reţea procesează circa patru milioane de teste de laborator/an şi înregistrează o cifră de afaceri anuală de circa şase milioane de Euro, ceea ce-i conferă statutul de lider pe piaţa de servicii de laborator în Europa Centrală şi de Est.

O altă noutate în strategia Medicover a reprezentat-o lansarea, pe 7 octombrie a.c., a unui serviciu unic în România: prima unitate medicală mobilă la standarde internaţionale - o "clinică pe roţi" ce oferă consultaţii medicale (efectuate simultan, de către doi medici, în cele două cabinete medicale distincte) şi screening (investigarea funcţiilor vizuale şi auditive de bază, a activităţii inimii şi realizarea unui set minimal de teste de laborator pentru dozarea colesterolului, glicemiei, ureei, transaminazelor etc.)

Unitatea medicală mobilă favorizează efectuarea controalelor medicale periodice, adesea chiar la locul de muncă, determinând economisirea de timp şi bani; previne riscul unor îmbolnăviri grave ale angajaţilor prin depistarea precoce a afecţiunilor; asigură asistenţă medicală pentru cei ce lucrează în unităţi de producţie amplasate în locuri greu accesibile; oferă servicii la standarde internaţionale personalului care-şi desfăşoară activitatea în companii cu filiale în România.

Fredrik Ragmark, Director General Medicover Internaţional, şi-a exprimat speranţa ca "furnizarea şi gestionarea asistenţei medicale din România să înregistreze mari schimbări, care să deschidă oportunităţi multiple de parteneriat public-privat în acest domeniu."

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: