Contraceptivul care te înfrumuseţează

În luna septembrie a.c., compania Schering AG, lider mondial în domeniul controlului fertilităţii şi al terapiei hormonale, a lansat, în România, un contraceptiv de ultimă generaţie, care reprezintă un nou standard de calitate în domeniul contracepţiei hormonale combinate.

Progresele actuale din domeniul endocrinologiei au arătat că fiecare femeie poate beneficia de modul de contracepţie cel mai adecvat pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Schering AG a produs o pilulă contraceptivă care, datorită calităţilor sale unice, poate fi utilizată de cele mai largi grupuri de consumatoare. Preparatul are în compoziţie dienogest, un progestativ cu însuşiri farmacologice deosebite: combinaţie bine echilibrată, siguranţă mare a efectului contraceptiv, acţiune antiandrogenică, control excelent al ciclului menstrual, efect favorabil asupra tenului şi părului, reacţii adverse mult diminuate, excreţie rapidă, fără a se acumula în organism, ceea ce scade semnificativ incidenţa efectelor adverse (oboseala, depresia, creşterea în greutate, edemele). Noua formulă are un efect contraceptiv garantat (chiar dacă pastilele sunt luate cu o mică întârziere) de prezenţa a 2 mg dienogest (de regulă, o doză zilnică de 1 mg dienogest poate asigura prevenirea ovulaţiei).

Contraceptivul pe bază de dienogest are şi efecte metabolice benefice pe termen lung: nu influenţează semnificativ metabolismul lipidic ori pe cel glucidic, nu afectează funcţia hepatică şi nu creşte tensiunea arterială. Este recomandat tuturor femeilor care, pe perioada de fertilitate, doresc să folosească o metodă contraceptivă orală, sigură, şi nu prezintă nici o contraindicaţie, ori care vor să-şi îmbunătăţească aspectul tenului şi părului.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: