Proiecte de investiţii şi soluţii terapeutice oferite de Lek medicilor din România

Cu ocazia zilei de 1 iunie, compania farmaceutică slovenă Lek a anunţat finalizarea lucrărilor de renovare la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "Alfred Rusescu" din Bucureşti.

Începute în urmă cu un an, la nivelul secţiilor de şcolari şi preşcolari, unde sunt internaţi lunar peste 80 de copii, lucrările au implicat o investiţie totală de aproximativ 50 000 $.

Renovarea institutului face parte dintr-un proiect mai amplu, iniţiat de companie în 2001, ce are în vedere sprijinirea mai multor spitale de pediatrie din Bucureşti şi din ţară.

"Ne-am propus ca prin proiectele pe care le sponsorizăm să avem ca finalitate îmbunătăţirea serviciilor de sănătate publică pentru copii, cei care merită din plin întreaga noastră atenţie. Institutul "Alfred Rusescu" este unul dintre ele," declara dr. Ana Părăuan, Director Marketing Lek.

Cu ocazia acestui eveniment, compania a pregătit şi un program de divertisment şi cadouri - constând în pachete cu dulciuri şi jucării - pentru copiii internaţi în institut şi cei care frecventează Grădiniţa nr. 234 din capitală.

Tot în luna iunie a.c., compania a lansat, în România, un nou antibiotic pe bază de claritromicină, care reprezintă nu numai tratamentul de elecţie al infecţiilor şi pneumoniilor atipice, ci si opţiunea antiinfecţioasă cea mai sigură şi eficientă pentru pacienţii alergici la alte antibiotice.

Evenimentul, desfăşurat la Hotelul Mariott, a beneficiat de prezenţa unui public format din 500 de medici, farmacişti, reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări, Ministerului Sănătăţii si Familiei, precum şi distribuitori şi importatori români de medicamente. Domnul conferenţiar dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, a prezentat claritromicina şi rolul ei în tratamentul infecţiilor comunitare, subliniind tendinţa mondială de creştere a ponderii infecţiilor cu germeni atipici în această patologie.

Noul medicament este un antibiotic din clasa macrolidelor, indicat în tratamentul sistemic al infecţiilor bacteriene, în principal al celor de la nivelul căilor respiratorii superioare şi inferioare. Alături de omeprazol, un alt produs al aceleiaşi companii, antibioticul lansat de Lek face parte din schema de tratament considerată "standard de aur" pentru eradicarea infecţiei cu Helicobacter pylori, la pacienţii cu ulcer gastric.

Rolul medicaţiei pe bază de inhibitori de pompă de protoni (IPP) - clasă terapeutică din care face parte şi omeprazolul - a fost prezentată ca o soluţie de succes în tratamentul precoce al bolii de reflux gastroesofagian (BRGE), în cadrul simpozionului cu tema "Boala de Reflux Gastroesofagian şi Complicaţiile ei", organizat de companie în cursul lunii iunie a.c.

Datele statistice arată că, datorită stilului modern de viaţă, BRGE se instalează la 30-50% din populaţie, 1% ajungând să manifeste sindromul Barett. În acest context, directorul Centrului de Hepatologie al Institutului Clinic Fundeni, conf. dr. Mircea Diculescu, a relevat echivalenţa rezultatelor optime ale tratamentului chirurgical şi ale celui medicamentos, cu IPP, confirmată de raportul GENVAL al BRGE, din 1999.

Directorul Centrului de Diagnostic şi Tratament Dorobanţi, dr. Dan Piţigoi, au atras atenţia auditoriului asupra creşterii alarmante a sindromului Barett şi a accentuat necesitatea instituirii tratamentului precoce al BRGE cu IPP.

Expunerile celor doi specialişti au fost urmate de dezbateri ale participanţilor (medici specialişti gastroenterologi şi de medicină internă, medici de familie, farmacişti) asupra strategiilor diagnostice şi terapeutice în gastroenterologie.
 

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: