Bărbaţii ar trebui să mănânce, zilnic, nouă porţii de fructe şi legume

US National Cancer Institute (Institutul Naţional Oncologic din SUA) a lansat o campanie publicitară, adresată cu precădere bărbaţilor, ce vizează creşterea consumului zilnic de fructe şi legume la nouă porţii.

În opinia specialiştilor, însă, cele cinci gustări, susţinute de campaniile anterioare, abia reuşesc să acopere necesarul zilnic minim.

Chiar dacă atenţia noii campanii este concentrată asupra bărbaţilor, oficialităţile din domeniul sănătăţii subliniază necesitatea ca şi aportul de fructe şi legume al femeilor şi copiilor să fie repartizat în şapte şi, respectiv, cinci raţii pe zi. Promotor, de peste zece ani, al campaniei publicitare "Mănâncă de cinci ori pe zi", institutul şi-a modificat sloganul: "Mănâncă de cinci până la nouă ori pe zi" reflectă noua orientare, devenind, însă, mai greoi.

Conform datelor institutului, în Bethesda, Maryland, doar 23% dintre adulţi consumă fructe şi legume de cel puţin cinci ori pe zi. Numai 4% dintre bărbaţi mănâncă de nouă ori. Pentru peste o treime din populaţie, aportul zilnic de fructe şi legume se rezumă la două porţii, iar pentru 4%, chiar la mai puţin de atât.

Men should eat nine servings of fruit and vegetables a day

BMJ 2003;326:1003

Scott Gottlieb New York

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Dr. Olguţa Iliescu
Autor: