Medicina estetică din perspectiva specialiştilor români şi străini

Cu ocazia celei de-a doua Conferinţe Naţionale de Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală, cu participare internaţională (eveniment consemnat în numărul trecut al revistei), Societatea Română de Medicină Estetică (SRME) a organizat, pe 29 mai 2003, la Bucureşti, o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost punctate principalele obiective şi tendinţe ale medicinii estetice, din perspectiva specialiştilor români şi străini.

Invitaţi de onoare ai manifestării ştiinţifice din acest an au fost prof. dr. Lawrence Field (SUA), de la Universitatea California (San Francisco) şi Universitatea de Medicină din Stanford (California), titular al "Traveling Chair of Dermatological Surgery" în cadrul Societăţii Internaţionale de Chirurgie Dermatologică (ISDS); prof. dr. Pierre Fournier (Franţa), preşedintele onorific al Societăţii Franceze de Chirurgie Estetică, considerat a fi părintele lipoaspiraţiei, cel care a transformat o operaţie traumatizantă, cu frecvente complicaţii şi rezultate aleatorii, într-o tehnică lipsită de riscuri şi cu beneficii estetice constante, şi prof. dr. Jorge Ocampo (Mexic), de la Facultatea de Medicină din cadrul Universidad Autonoma de Nuevo Leon-Mexic, membru ISDS, preşedintele Societăţii Mexicane de Chirurgie Dermatologică.

Profesorul Field a venit pentru a doua oară în ţara noastră, unde a operat 12 cazuri, a susţinut conferinţe şi şi-a împărtăşit vasta experienţă chirurgicală celor care au avut şansa să-l vadă operând. Atât domnia-sa cât şi profesorul Fournier au accentuat importanţa selectării riguroase a pacienţilor ce solicită astfel de intervenţii, pentru ca rezultatele să satisfacă deopotrivă medicul şi pacientul, iar riscurile să fie minime. În plus, renumitul profesor francez a adus în discuţie latura psihologică a acestui domeniu al medicinii, esenţială atunci când intervenţia chirurgicală are şi un scop estetic.

Dr. Mihaela Leventer, preşedintele SRME, declara: "Este o onoare pentru medicina estetică românească să beneficieze de experienţa şi expertiza unora dintre cele mai mari somităţi internaţionale".

"Acest eveniment ştiinţific, un real succes pentru medicina românească şi o dovadă vie a interesului crescând pentru acest domeniu," arăta în continuare dr. Lenventer, "este pentru prima dată susţinută în România de MILD (Medical Information Link from Dove - Program de informare medicală intermediat de Dove) (...), graţie căruia dermatologii şi chirurgii esteticieni din România vor avea acces la cele mai recente informaţii de profil din întreaga lume."
 

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: