LaborMed Pharma lansează un nou produs generic din gama medicamentelor destinate tratamentului afecţiunilor cardiovasculare

LaborMed Pharma, producător naţional de medicamente generice moderne, fabricate la standarde GMP, îşi consolidează poziţia de partener responsabil în sistemul sanitar românesc, contribuind la creşterea calităţii şi eficienţei serviciilor medicale prin lansarea şi distribuirea pe piaţă a unui nou medicament generic esenţial, destinat tratamentului afecţiunilor cardiovasculare.

Produsul face parte din grupa farmacoterapeutică hipolipemiante, fibraţi, şi conţine substanţa activă fenofibrat 100 mg pentru o capsulă, fiind indicat în tratamentul dislipidemiilor de tip II a, II b, III, IV, şi utilizat ca tratament de elecţie în dislipidemia secundară din diabetul zaharat de tip II.

Terapia cu fenofibrat are ca efecte, la nivelul profilului lipidic, scăderea semnificativă a trigliceridelor, cu 30-50% (avantaj faţă de statine); reducerea cu 20-25% a colesterolului total (avantaj faţă de alţi fibraţi); modificarea structurii LDL-colesterolului; creşterea cu 10-30% a concentraţiei de HDL-colesterol. Reducerea aterogenicităţii globale determină diminuarea progresiei anatomice a aterosclerozei şi, implicit, a riscului de apariţie a evenimentelor cardiovasculare, efecte demonstrate prin studii clinice. Produsul se eliberează pe bază de prescripţie medicală şi este inclus pe lista de medicamente compensate.

LaborMed Pharma îşi manifestă preocuparea faţă de pacienţii din România oferindu-le un produs competitiv, la un preţ accesibil, comercializat sub denumirea comună internaţională a substanţei active. Eficienţa sa este dovedită prin realizarea unui studiu ce demonstrează echivalenţa terapeutică cu produsul inovator.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: