Un nou tratament pentru simptomatologia asociată menopauzei, disponibil şi pentru pacientele din România

Pe 28 ianuarie 2003, compania farmaceutică germană Schering AG a organizat, la Bucureşti, o conferinţă de presă prilejuită de lansarea, în ţara noastră, a unui nou produs de substituţie hormonală ce oferă înalte standarde de eficienţă în tratamentul simptomatologiei asociate menopauzei.

Se estimează că, anual, se confruntă cu simptomatologia climacteriului 25 de milioane de femei din întreaga lume şi se preconizează că numărul celor cu vârste > 50 de ani va creşte de la 500 de milioane, cât se înregistrează în prezent, la peste un miliard, până în anul 2030. Sănătatea femeii aflate în perioada de postmenopauză devine, astfel, o problemă din ce în ce mai serioasă.

Este de remarcat faptul că numai la 10% dintre femei, menstruaţia dispare brusc, în jurul vârstei de 50-52 de ani, fără semne premonitorii, în timp ce la restul există o perioadă de tranziţie, caracterizată prin neregularităţi menstruale ce pot dura până la patru ani. Dacă perioada de premenopauză se caracterizează printr-un nivel crescut al estradiolului şi un nivel scăzut al hormonului foliculostimulator, în postmenopauză se înregistrează o inversare dramatică a acestor niveluri. Scăderea considerabilă a estrogenilor activi, în special a estradiolului, în perimenopauză, determină o gamă variată de simptome ce se accentuează la postmenopauză: bufeuri, iritabilitate, libidou scăzut, insomnie, atrofie tegumentară ori urogenitală, risc crescut de instalare a bolilor cardiovasculare, a cancerului de colon, a osteoporozei, a maladiei Alzheimer. Asemenea simptome nu au doar efecte nocive directe asupra stării de sănătatate a femeii, ci îi şi afectează serios calitatea vieţii.

S-a dovedit că multe dintre tulburările asociate climacteriului pot fi tratate sau prevenite, cel puţin într-o anumită măsură, prin terapia de substituţie hormonală. Tratamentele actuale folosesc structuri chimice şi regimuri de dozaj mult mai bine adaptate la necesităţile fiziologice ale femeii.

În acest sens, medicamentul propus de Schering AG - lider mondial în domeniul controlului fertilităţii şi terapiei hormonale - îmbină beneficiile uzuale ale terapiei de substituţie hormonală convenţională, destinată femeilor aflate la postmenopauză, şi anume: ameliorează rapid simptomatologia climacterică, are un grad excelent de tolerabilitate, oferă un control bun al sângerărilor spontane, precum şi beneficii suplimentare, dato-rate noului progestativ cu efect antiandrogenic (dianogest) din compoziţia sa. Sintetizat din surse biologice naturale (cartof dulce şi boabe de soia), produsul menţine un ten frumos, asigură supleţe şi greutate corporală stabilă, împiedică tendinţa naturală de androgenizare (datorită nou-lui progestativ, cu efect antiandrogenic), are un efect profilactic benefic împotriva hiperplaziei endometriale.

Tratamentul de substituţie hormonală continuă, care combină acţiunea valeratului de estradiol cu cea a dienogestului, stabileşte, aşadar, noi standarde de eficienţă, toleranţă şi complianţă, păstrând în acelaşi timp feminitatea sexului frumos şi după instalarea menopauzei.

Femeile aflate în postmenopauză pot beneficia de noua terapie după efectuarea unui control medical riguros, iar preparatul se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: