Medicina de laborator – evenimente recente

În perioada 24-27 septembrie 2002 au avut loc, la Sala Palatului din Bucureşti, trei evenimente de referinţă pentru medicina de laborator: Simpozionul Anual al Societăţii Române de Medicină de Laborator şi cele două expoziţii specializate CLINILAB (ediţia a IX-a) şi TEHNOMEDICA (ediţia a VII-a).

Organizate de Societatea Română de Medicină de Laborator şi de firma specializată RALCOM EXHIBITION, evenimentele au avut ca scop schimbul de informaţii de ultimă oră între medicii români şi firmele producătoare/ importatoare de aparatură şi echipamente medicale, pentru îmbunătăţirea serviciilor de medicină de laborator în domeniul public.
Simpozionul Societăţii Române de Medicină de Laborator, organizat sub auspiciile Academiei Medicale şi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"-Bucureşti, în colaborare cu Societatea Română pentru Asigurarea şi Controlul Extern al Calităţii în Medicina de Laborator, a reunit 300 de participanţi români şi străini, specialişti în domeniul laboratorului clinic.
Principalele teme abordate au privit: asigurarea şi controlul extern ale calităţii în medicina de laborator, diagnosticul de laborator al urgenţelor cardiovasculare, aspectele clinice şi de laborator ale bolilor autoimune, diagnosticul bacteriologic al infecţiilor pleuro-pulmonare netuberculoase şi investigaţia de laborator a fibrinolizei.
Expoziţiile specializate CLINILAB şi TEHNOMEDICA au reunit 34 de firme care şi-au prezentat oferta de servicii şi au lansat produse noi. Evenimentele au încercat, conform aprecierilor făcute de organizatori, să contribuie la uniformizarea nivelului profesional-ştiinţific al medicinii de laborator din România cu cel din Europa.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: