A treia Conferinţă Naţională de Aterotromboză

La iniţiativa grupului farmaceutic Sanofi-Synthe-labo, liderul mondial în lupta împotriva trombozelor, un număr record de peste 700 de specialişti cardiologi, neurologi, diabetologi, internişti, hematologi s-au reunit la Bucureşti, în 14-15 iunie 2002, la cea de-a treia Conferinţă Naţională de Aterotromboză, cu participare internaţională, pentru stabilirea unor strategii comune de combatere a bolii aterotrombotice.

Manifestarea s-a bucurat de suportul ştiinţific de elită al Societăţii Române de Cardiologie şi al Asociaţiei Naţionale Române de Stroke şi a fost prezidată de prof. dr. Eduard Apetrei, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale şi de prof. dr. Constantin Popa, membru al Academiei Române.

În România, un om moare, la fiecare 10 minute, printr-un accident vascular cardiac sau cerebral, numărul deceselor prin aceste afecţiuni dublându-se, practic, în ultimul deceniu.

Situaţia este cu adevărat alarmantă şi pentru că vârsta la care apar accidentele vasculare provocate de aterotromboză tinde să scadă sub pragul de 40 de ani, afectând oameni de vârstă medie, aflaţi în plină activitate.

Prin programe complexe de sănătate, desfăşurate mai ales în ultimele două decenii, în ţările Europei Centrale şi de Vest, precum şi în America de Nord, s-a obţinut o reducere im-portantă a accidentelor vasculare şi a deceselor determinate de acestea, faptice constituie o bună speranţă şi pentru situaţia din ţara noastră.

Beneficiind de o largă recunoaştere internaţională, prestigioasa companie farmaceutică pune în slujba sănătăţii românilor medicamentul pe bază de clopidogrel 75mg care reprezintă, probabil, cel mai important progres din ultimii 100 de ani în domeniul prevenirii accidentelor vasculare majore cardiace şi cerebrale, precum şi a deceselor determinate de aterotromboză.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: