Reuniunea Est-Vest pentru Cresterea Calitatii Serviciilor Medicale-Bucuresti, 2002

In perioada 10-12 aprilie 2002, la Sala Palatului din Bucuresti a avut loc Conferinta Regionala a Noului Mileniu, cu tema Estul Intilneste Vestul pentru a Imbunatati Calitatea si Eficienta Serviciilor de Sanatate. Desfasurata in premiera, in Europa Centrala si de Est, conferinta a fost initiata de Asociatia Spitalelor din romania (ASR), afiliata la UGIR-1903, si organizata de Federatia Internationala a Spitalelor (IHF), in cooperare cu Federatia Spitalelor din Franta (FHF) si Comitetul Spitalicesc al Uniunii Europene (HOPE).

S-au reunit peste 70 de participanti din romania, din tarile membre UE si din statele vecine romaniei, cu scopul de a colabora pentru crearea bazelor necesare integrarii practicilor spitalicesti moderne in cadrul spitalelor din tarile aflate in tranzitie din Centrul si Estul Europei. Practica statelor din comunitatea europeana a constituit fundamentul noilor baze ale orientarii structurii viitoare a serviciilor de sanatate din tarile candidate la UE. Specialisti din tarile comunitare au prezentat cele mai moderne tehnologii de organizare si crestere a eficientei utilizarii resurselor si de eficientizare a managementului bolilor, care pot conduce la construirea unui management spitalicesc performant.

romania, ca si celelalte tari in curs de dezvoltare, consuma, anual, pentru sanatate, mai putin de 100 $ pe cap de locuitor, fata de 1 000 $ in tarile dezvoltate. Utilizarea tehnologiilor moderne ar echivala cu o crestere a bugetului sanatatii cu sute de milioane $.

Conferinta a fost insotita de o expozitie a produselor organizatiilor ce pot oferi consultanta si servicii pentru aplicarea unor asemenea tehnologii. Reuniunea Est-Vest a prilejuit si relansarea unui nou program de infratire intre spitale, intre tarile membre si cele candidate UE.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: