Perspective noi in terapia tulburarilor cognitive

In 19 aprilie 2002 s-a desfasurat, la Bucuresti, simpozionul satelit cu tema Perspective noi in terapia tulburarilor cognitive, prin care reprezentanta Berlin-Chemie/Menarini Group a lansat un nootropic de noua generatie, pe baza de pramiracetam.

Realizind o buna troficitate a neuronilor, medicamentul imbunatateste circulatia la nivel cerebral, avind consecinte benefice in mentinerea functiilor cognitive. Profilul clinic avantajos ce deriva din mecanismul unic de actiune al moleculei de pramiracetam a fost evidentiat in legatura cu diagnosticul timpuriu al bolii Alzheimer si tratamentul in formele usoare si moderate din stadiile de inceput ale tulburarilor de atentie si memorie. Avind un grad de tolerabilitate foarte bun, medicamentul poate fi administrat in ambulator, la recomandarea medicului specialist neurolog sau psihiatru.

Organizat in cadrul celei de-a 7-a Intilniri Europene a ECNP (European College of Neuropsychopharmacolog), care s-a desfasurat pentru prima data in romania, in perioada 19-21 aprilie 2002, simpozionul a reunit personalitati medicale internationale si nationale din domeniul psihiatriei si neurologiei, care au dezbatut teme actuale de diagnostic si tratament ale tulburarilor cognitive.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: