În New York, fumatul va fi interzis aproape oriunde

Janice Hopkins Tanne NEW YORK

Michael Bloomberg, primarul orasului New York, a decis ca, începând cu 23 mai, fumatul sa fie interzis în parcuri, pe plaja, pe strada si în pietele pietonale.

Ceea ce înseamna,printre altele, ca nu se va mai putea fuma în Central Park (stânga), in TimesSquare (în prezent, o parte a fost rearanjata ca zona pietonala cu scaune simese), pe plajele din Coney Island sau in numeroasele piatete folosite, de catrecei care lucreaza in birourile din apropierea lor, ca spatiu de relaxare ori deservire a mesei de prânz.

Primarul a declarat ca masura strictei delimitari a unor ariiîn care nu este permis sa se fumeze va reduce expunerea sub forma de fumatpasiv, iar municipalitatea va face economii fiindca nu va mai fi nevoita sacurete mizeria lasata în urma de fumatori, aceasta ajungând sa reprezinte 75%din continutul total al pubelelor de pe plaje si, respectiv, 33% din cel al cosurilorde gunoi din parcuri.

Ca sa asigure punerea în practica a restrictiei, DepartamentulParcurilor va emite, initial,un avertisment, iar ulterior, o amenda de 50 de $(31 £; 36 €)

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Dr. Madalina Geanta
Autor: