Ce fel de alimente preferă persoanele care cumpără vin sau bere: studiu transversal

Rezumat

Obiective: Să stabilim dacă persoanele care cumpără vin achiziţionează alimente mai sănătoase decât cele care preferă berea.

Structura studiului: Studiu transversal.

Localizare: Supermarket-uri din Danemarca.

Date: Pe o perioadă de maximum şase luni au fost adunate date despre numărul şi tipul articolelelor cumpărate, precum şi despre suma totală plătită în 3,5 milioane de tranzacţii.

Rezultate: Amatorii de vin au cumpărat măsline, fructe şi legume, produse din carne de pui, ulei de gătit, brânză dietetică, lapte degresat şi carne slabă într-o proporţie mai mare decât cumpărătorii de bere, care au preferat preparatele gata pregatite, zahărul, gustările reci, chipsurile, carnea de porc, untul sau margarina, carnea de miel şi băuturile răcoritoare.

Concluzii: Cumpărătorii de vin au cheltuit mai mult pe achiziţionarea de alimente sănătoase decât persoanele care au luat bere.

Food buying habits of people who buy wine or beer: cross sectional study

BMJ 2006;332:519-21

National Institute of Public Health, ?ster Farimagsgade 5 A, DK-1399 Copenhagen K, Denmark
Ditte Johansen
statistician
Karina Friis research assistant
Morten Grønbæk professor

Knebel, Denmark
Erik Skovenborg
general practitioner

Correspondence to: M Grønbæk mailto:mg@niph.dk

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Dr. Olguţa Iliescu
Autor: