Magistraţii afirmă că studenţii la medicină ar trebui să fie înscrişi în registrul GMC

Janet Smith, magistratul care a prezidat ancheta Shipman, a afirmat că studenţii trebuie înscrişi în registrul UK General Medical Council (Consiliul General al Medicilor - GMC) din Marea Britanie, ceea ce ar atesta faptul că şi-au însuşit valorile şi atitudinile corecte, impuse de practicarea medicinei clinice.

La o conferinţă recentă a GMC despre educaţia medicală, judecătoarea a afirmat că în cel de-al cincilea raport al anchetei a fost subliniată necesitatea garantării capacităţii studenţilor de-a practica medicina şi de-a deveni doctori competenţi.

Ea a mai spus că studenţii trebuie să fie instruiţi în spiritul cultivării relaţiei medic-societate, inclusiv în ceea ce priveşte potenţialul conflict între dorinţele pacienţilor şi datoria publică a doctorilor, obligaţia lor faţă de forurile legislative, atunci când oferă informaţii, şi faţă de interesul public. Judecătoarea a adăugat că problemele etice ar trebui studiate încă din primii ani de facultate.

"Ar fi util şi rezonabil să avem la îndemână modalităţi de excludere a studenţilor care n-au reuşit să-şi însuşească principiile etice esenţiale pentru viitoarea lor carieră", a afirmat ea.

Medical students should be added to GMC register, says judge

BMJ 2005;330:1104

Deborah Cohen BMJ

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Dr. Raluca Darabă
Autor: