Health Protection Agency recomandă monitorizarea mai atentă a tulpinilor de E. coli multidrog rezistente

Health Protection Agency (Agenţia de Protecţie Sanitară), autoritatea ce monitorizează şi reglementează, în Regatul Unit, activitatea în domeniul bolilor infecţioase, a recomandat, în cadrul unui raport publicat recent, sporirea eforturilor de monitorizare a tulpinilor multidrog rezistente de Escherichia coli, ca urmare a creşterii alarmante, în ultimii patru ani, a incidenţei infecţiilor provocate de microorganismul menţionat.

S-a constatat că infecţiile generate de bacteria E. coli, producătoare de b-lactamază cu spectru larg, sunt din ce în ce mai frecvente. Enzima bacteriană are o acţiune hidrolitică, în urma căreia apare rezistenţa inclusiv la cefalosporinele moderne. E. coli este localizată, în mod normal, la nivel intestinal şi este unul dintre agenţii microbieni care generează, cel mai frecvent, infecţiile de tract urinar.

Agenţia anterior citată arată că, la nivelul laboratoarelor sale de referinţă, au fost semnalate, din 2003 şi până în prezent, peste 1 000 de exemplare izolate dintr-o anumită tulpină de E. coli producătoare de b-lactamază cu spectru larg, nemaiîntâlnită în Regatul Unit înainte de anul 2000.

UK agency recommends better monitoring of multidrug resistant E coli

BMJ 2005;331:594

Susan Mayor Londra

Investigations into Multi-drug Resistant ESBL-producing Escherichia coli Strains Causing Infections în Anglia este disponibilă pe site-ul http://www.hpa.org.uk/.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Dr. Andrei Cernomaz
Autor: