GlaxoSmithKline sponsorizează renovarea unei secţii a Institutului de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş"

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" a beneficiat, recent, de un sprijin financiar substanţial din partea companiei GlaxoSmithKline (GSK), care a investit 80 000 $ pentru finalizarea lucrărilor de renovare a Pavilionului 3.

Construit în anul 1923, pavilionul nu a fost niciodată, până în prezent, reamenajat sau modernizat. Din luna iulie a.c., el are capacitatea de a primi, în condiţii optime, 84 de pacienţi dintre cei 740 pe care îi poate găzdui spitalul. Secţia de la etajul întâi al pavilionului, cu o capacitate de 32 de locuri, destinată şi tratamentului adolescenţilor infectaţi cu HIV/SIDA, a fost numită Isabella Cointepas, în onoarea fostei Directoare de Afaceri Externe pentru Europa Centrală şi de Est din cadrul GSK.

Roberto Musneci, Director General GSK, afirma că implicarea în acest proiect are două coordonate. "Pe de-o parte, suntem zi de zi alături de pacienţii din România şi ne străduim să le oferim condiţii mai bune, sub diferite forme: fie prin calitatea medicamentelor, fie prin participarea la proiecte care, în ansamblu, pot modifica în bine viaţa celor suferinzi. Pe de altă parte, am dorit, în memoria Isabellei Cointepas, să facem ceea ce a făcut ea de atâtea ori şi şi-ar fi dorit în continuare să facă: să fie parte activă din procesul de îmbunătăţire a vieţii celor din jurul său."

Compania GlaxoSmithKline se implică activ în viaţa comunităţii româneşti, prin susţinerea unei serii de proiecte sociale, derulate prin intermediul Fundaţiei sale, "Parteneri pentru Viaţă". Isabella Cointepas, decedată prematur, la sfârşitul anului trecut, s-a numărat printre susţinătorii acestei iniţiative, contribuind, cu dăruire, la crearea şi lansarea fundaţiei, în octombrie 2002.

Rate this article: 
Average: 5 (1 vote)
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: