De ce bărbaţii trataţi pentru disfuncţie erectilă nu au, totuşi, o viaţă sexuală normală

La 25.10.2002, în cadrul celui de-al 2-lea Congres Mondial asupra Sănătăţii Bărbaţilor (www.wcmh.info), au fost anunţate rezultatele unui sondaj mondial care dezvăluie că, în ciuda tuturor progreselor făcute în ultimii 10 ani în domeniul disfuncţiei erectile (DE), afecţiunea în cauză are consecinţe la nivel emoţional care merg foarte departe.

Acest lucru este demonstrat de faptul că 81% dintre respondenţi afirmă că DE le afectează capacitatea de-a se bucura efectiv de viaţă, în general, şi, chiar şi atunci când fac tratament, 80% dintre bărbaţi încă nu au senzaţia că viaţa lor sexuală a revenit la normal.

Sondajul, care s-a desfăşurat în 12 ţări de pe cinci continente, a inclus interviuri cu un total de 973 de bărbaţi cu DE, în vârstă de 40-70 de ani, şi cu 2 164 de bărbaţi din populaţia generală, în vâr-stă de 45 de ani sau mai mult. Iată, în rezumat, care au fost rezultatele acestui sondaj mondial:

90% dintre bărbaţii cu DE spun că duc lipsa senzaţiei de a deţine controlul asupra vieţii lor sexuale

89% dintre bărbaţii cu DE spun că ar dori experienţe sexuale care să li se pară mai normale

75% dintre bărbaţii cu DE spun că duc dorul timpurilor în care nu aveau nevoie să-şi planifice sau să-şi programeze actele sexuale

76% dintre suferinzii de DE sunt de acord că tratamentul DE le reaminteşte permanent de condiţia pe care o au.

În cursul congresului, Paul Newman, câştigător al premiului Oscar şi cunoscut filantrop, a apărut în cadrul unei videoconferinţe în direct, în cursul congresului, pentru a face cunoscute problemele de sănătate ale bărbaţilor, inclusiv disfuncţia erectilă, o condiţie care afectează peste 152 de milioane de bărbaţi din întreaga lume. "Disfuncţia sexuală poate să destrame viaţa familială şi să distrugă sentimentul de respect de sine şi de în-credere al bărbatului. Ea poate să afecteze chiar şi performanţele în afaceri ale bărbatului", a spus Paul Newman. "Acesta este un domeniu important şi valid, pe care să-l discute experţii (la acest congres)".

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: