O noua dihidropiridina de generatia a III-a

In 17 aprilie 2002 a avut loc, la Bucuresti, simpozionul cu tema Lercanidipina, o noua dihidropiridina lipofila de generatia a III-a, organizat de Societatea romana de Cardiologie, Grupul de Lucru de Ateroscleroza si Cardiopatie Ischemica, si Berlin-Chemie/ Menarini Group.

Cu aceasta ocazie, reprezentanta prestigioasei companii farmaceutice a lansat, in romania, medicamentul ce a facut obiectul simpozionului - un nou si revolutionar antihipertensiv, blocant al canalelor de calciu de ultima generatie -, autorizat, recent, si in SUA, de catre Food and Drug Administration.

Indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale, fie singur, fie asociat cu alte clase de antihipertensive (daca hipertensiunea este severa), noul medicament are o durata de actiune lunga, putind fi administrat intr-o singura priza pe zi, si intruneste toate cerintele unui antihipertensiv modern.

Locul actual al blocantilor canalelor de calciu in terapia hipertensiunii arteriale si a bolilor cardiovasculare asociate a fost dezbatut pe larg, in cadrul lucrarilor simpozionului, de catre prof. dr. Mircea Cinteza si conf. Dr. G. A. Dan (Bucuresti). Directorul medical al companiei, dr. Antonio Silva (Italia) a prezentat profilul clinic avantajos ce deriva din liposolubilitatea inalta a moleculei de lercanidipina.

Rate this article: 
Average: 2 (1 vote)
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: