Greutatea nu va mai face atâtea greutati

Bucuresti – 20 iulie 2000 – Institutul de endocrinologie "C. I. Parhon" anunta deschiderea primului cabinet ambulator de studiu al obezitatii din România, realizat cu sprijinul grupului farmaceutic elvetian F. Hoffmann – La Roche. necesitatea infiintarii unui astfel de cabinet este evidenta, ne spune Prof Dr C. Dumitrache, presedintele Asociatiei Române de Endocrinologie si directorul Institutului: "Peste 24% dintre români sunt obezi si peste 64% au probleme de greutate".

Aceasta premiera in viata medicala româneasca va contribui esential la tratarea obezitatii, fara indoiala cea mai raspândita afectiune pe plan mondial. Costurile alocate tratarii acestei afectiuni (directe si indirecte) se ridica la 70 miliarde dolari in Statele Unite si la aproximativ 50 miliarde dolari in Uniunea Europeana.

Obezitatea este caracterizata printr-o acumulare in exces de grasime corporala, careia i se asociaza o serie de co-morbiditati, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat si hiperlipoproteinemiile. In plus, obezitatea este insotita de rate inalte de morbiditate si mortalitate, precum si de o reducere dramatica a calitatii vietii.

In România, peste 18 % din populatia adulta sufera de obezitate cu rata inalta de morbiditate, 5% dintre cazuri necesitând tratament si terapie urgente.

Infiintarea acestui cabinet ambulator de studiu al obezitatii a fost realizata cu sprijinul grupului farmaceutic elvetian F. Hoffmann - La Roche, companie multinationala angajata in descoperirea, dezvoltarea si introducerea in terapie a unor medicamente inovatoare destinate diagnosticarii, prevenirii si tratarii unora dintre cele mai importante maladii ale omenirii. F. Hoffmann - La Roche Ltd. este lider monial in producerea de medicamente utilizate in obezitate, virologie, transplantologie, oncologie, cardiologie si altele.

Prezenta in România de aproape 10 ani, compania F. Hoffmann - La Roche Ltd. are ca obiective principale introducerea unor medicamente moderne in terapeutica, sprijinirea comunitatii medico-farmaceutice din sectoarele importante ale ingrijirii medicale si colaborarea strânsa cu industria autohtona de profil. In prezent, F. Hoffmann - La Roche Ltd. este implicata activ in dezvoltarea programului de educare asupra riscurilor obezitatii, adresat atât grupurilor specifice de risc, cât si marii mase a populatiei.

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Autor: